Organizacja
Ramowy rozkład dnia.
6.00 - 8.00
Schodzenie się dzieci, swobodne zabawy na holu służące realizacji pomysłów dzieci.
08.00 - 08.15
Ćwiczenia poranne.
8.15 - 8.30
zabiegi higieniczne związane z przygotowaniem do śniadania
8.30 - 9.00
śniadanie - bufet szwedzki
9.00 - 10.00
Zajęcia edukacyjne z całą grupą.
10.00 - 10.30
Wspomaganie i korygowanie rozwoju dzieci, praca z dzieckiem słabym, praca z dzieckiem zdolnym (pozostałe dzieci- zabawy dowolne).
10.30 - 11.15
Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu np. w ogrodzie, w parku lub w sali.
11.15 - 11.30
Czynności higieniczno- porządkowe związane z obiadem
11.30 - 12.00
Obiad
12.00 - 12.30 (gr: II, III, IV)
Bajkoterapia, ćwiczenia relaksacyjne, zabawy tematyczne według zainteresowań dzieci
12.00 - 14.00 (gr. I)
Bajkoterapia, ćwiczenia relaksacyjne, odpoczynek (gr.I)
12.30 - 14.15
Zabawy dydaktyczne, ćwiczenia graficzne, utrwalanie poznanych wierszy i piosenek, słuchanie utworów literatury dziecięcej.
Zabawy dowolne w ogrodzie lub w sali.
14.15 - 14.30
Czynności higieniczno - porządkowe związane z podwieczorkiem.
14.30 - 15.00
Podwieczorek - bufet szwedzki
15.00 - 15.30
Wspomaganie i korygowanie rozwoju dzieci- praca z dzieckiem słabym, praca z dzieckiem zdolnym.
15.30 - 17.00
Zabawy dowolne wg zainteresowań dzieci, zabawy konstrukcyjne, manipulacyjne, tematyczne.
Rozchodzenie się dzieci
Ilość oddziałów i miejsc
Ilość miejsc - 100
Ilość oddziałów - 4
Podział oddziałów:
Grupa I - dzieci 3-4letnie
Grupa II - dzieci 4-5letnie
Grupa III - dzieci 5-6letnie
Grupa IV - dzieci 6letnie
W przypadku rodzeństwa stwarzamy możliwość zapisu dzieci w różnym do jednej grupy.
Pracownicy
W placówce pracuje 18 osób, w tym:
Rada pedagogiczna
Dyrektor - mgr pedagogiki
Nauczyciele- 8 osób - wykształcenie wyższe magisterskie pedagogiczne
Administracja
Specjalista d/s żywienia
Pracownicy obsługi - 8 osób - w tym pomoc nauczyciela w grupie dzieci 3letnich.
Żywienie
Stawka żywieniowa 12 zł - odpisy za każdy dzień z tytułu nieobecności dziecka
- Śniadanie
- Obiad
- Podwieczorek
Śniadania i podwieczorki tzw. szwedzki bufet.
W każdym tygodniu podajemy świeże soki.